Äppelsmulpaj med dulce de leche

Äppelsmulpaj med karamell
Foto: tv4
4

Du behöver

Smulor

  • 1,5 dl kokosflingor
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,25 dl strösocker
  • 100 g kallt smör

Fyllning

  • 800 g blandade äpplen, gärna svenska
  • 1,25-2 dl dulce de leche

Vaniljsås

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 vaniljstång

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skiva äpplena och stek på i lite smör i en stekpanna.
  3. Tillsätt dulce de leche och se till att alla äppelbitar är täckta. Häll i en ugnssäker form.
  4. Blanda alla ingredienserna till smulorna och nyp ihop med det kalla smöret.
  5. Toppa äpplena med smulorna och grädda i ca 20 minuter tills pajen fått lite färg.
  6. Gör vaniljsåsen, blada äggulor och strösocker i en skål.
  7. Koka upp grädde, mjölk och frön från vaniljstången. Häll sakta över äggulorna medan du konstant vispar.
  8. Häll över allt i kastrullen igen och låt sjuda upp tills såsen tjocknat något. (Den kommer tjockna mer när den är kall.)
  9. Servera vaniljsåsen till din härliga äppelpaj.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept