Varm rotfruktssallad med souvas

Varm rotfruktssallad med souvas
Foto: TV4
carina och ulrika brydling
carina och ulrika brydling

Varm rotfruktssallad med souvas

17 ingredienser

En ljummen rotfruktssallad som serveras med souvasrökt reninnanlår och lingon.

Se fler recept från

Mitt Kök Sverigeresan

Ingredienser

portioner
  • 200 g souvasrökt reninnanlår
  • 4 morötter
  • 1 kålrot
  • 2 gulbetor
  • 2 knipplök, gul
  • 6 rädisor
  • 1 ekbladssallad, huvud
  • 1 msk senapsfrö
  • 1 msk kummin
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft
  • rapsolja
  • 1 kruka persilja
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 dl lingon, lättsockrade
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala, tärna och koka kålrot och gulbeta.
  2. Dela morötterna grovt, låt koka i vattnet.
  3. Strimla löken och dela rädisorna i kvartar.
  4. Hacka persiljan grovt.
  5. Blanda senap, lingon och creme fraiche i en skål.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Häll av vattnet från rotfrukterna och stek i lite rapsolja.
  8. Tillsätt senapsfrön, kummin, samt saft och skal från apelsin.
  9. Vänd runt och blanda.
  10. Lägg i lök, rädisor och persilja.
  11. Servera på fat med sallad i botten.
  12. Skär tunna skivor av souvas samt klickar av dressing.