Varm rotfruktssallad med souvas

Varm rotfruktssallad med souvas
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 200 g souvasrökt reninnanlår
  • 4 st morötter
  • 1 st kålrot
  • 2 st gulbetor
  • 2 st knipplök, gul
  • 6 st rädisor
  • 1 st huvud ekbladssallad
  • 1 msk senapsfrö
  • 1 msk kummin
  • 1 st apelsin, finrivet skal och saft
  • rapsolja
  • 1 kruka persilja
  • 1 msk senap, grovkornig
  • 1 dl lingon, lättsockrade
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala, tärna och koka kålrot och gulbeta.
  2. Dela morötterna grovt, låt koka i vattnet.
  3. Strimla löken och dela rädisorna i kvartar.
  4. Hacka persiljan grovt.
  5. Blanda senap, lingon och creme fraiche i en skål.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Häll av vattnet från rotfrukterna och stek i lite rapsolja.
  8. Tillsätt senapsfrön, kummin, samt saft och skal från apelsin.
  9. Vänd runt och blanda.
  10. Lägg i lök, rädisor och persilja.
  11. Servera på fat med sallad i botten.
  12. Skär tunna skivor av souvas samt klickar av dressing.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept