Krabbpaket på grillen

30 min
4
Krabbpaket på grillen
Foto: TV4
Från Mitt kök

Supergott paket fyllt med kungskrabba, potatis och rödbetor. Smaksätts med smält kryddsmör och färska örter.

11 juli 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 stora ben av kungskrabba
  • 12 små färskpotatisar, kokta
  • 12 små rödbetor, kokta och skalade
  • 2 knipplök, strimlade
  • 0,5 dl persilja, grovt hackad
  • 0,5 dl gräslök, grovt hackad
  • 0,5 dl koriander, grovt hackad
  • 200 g smör
  • 1 vitlök, hackad
  • 1 lime, skal och saft
  • 0,5 msk ingefära, riven
  • 0,5 chili, finhackad
  • havssalt och nymald svartpeppar
  • 4 ark bakplåtspapper
  • 4 ark folie

Gör så här

  1. Dela kungskrabbans ben i lederna och klipp upp dem med sax
  2. Lägg ut folieark med bakplåtspapper ovanpå.
  3. Fördela krabba, potatis och rödbeta ovanpå bakplåtspapperet och toppa med knipplök,
    persilja, gräslök och koriander.
  4. Forma och vik upp folie och bakplåtspapper så att de blir 4 öppna paket.
  5. Lägg smör, vitlök, lime skal och saft, ingefära och chili i en kastrull och låt smöret smälta och bli riktigt varmt.
  6. Slå på smörblandningen i paketen, salta och peppra.
  7. Grilla på medeltemperatur i ca 5-10 minuter. Smöret ska puttra och allt ska bli riktigt varmt.
  8. Ätes direkt och gärna tillsammans med ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept