Rulltårta med lingon

30 m
Rulltårta med lingon
Foto: TV4
Från Mitt kök

Birgitta Rasmussons recept på en perfekt rulltårta smaksatt med pepparkakskryddor och fylld med crème fraiche och lingonsylt.

15 april 2015
Visa mer
30 m

Du behöver

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 msk pepparkakskryddor

Fyllning

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl lingonsylt

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  3. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet.
  4. Bred ut smeten på en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm.
  5. Grädda i 250 grader mitt i ugnen, ca 5 min.
  6. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra av papperet, blötlägg pappret lite för att det ska lossna lättare. Låt kakan svalna under långpannan.
  7. Rör samman fyllningen. Bred den över kakan. Rulla ihop. Lägg rullen svalt i kyl. Skiva sedan upp i bitar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept