Citron- och morotsmarmelad

20 min
Citron- och morotsmarmelad
Foto: TV4
Från Mitt kök

Att göra sin egen marmelad med syltsocker är superenkelt. Citron och morot är en oslagbar kombination av sött och syrligt.

18 mars 2015
Visa mer
20 min

Du behöver

  • 500 g morötter
  • 2 citroner
  • 4 dl vatten
  • 1 kg syltsocker

Gör så här

  1. Skölj och skala morötterna.
  2. Riv morötterna fint på rivjärn eller använd matberedarens rivskiva.
  3. Borsta citronerna i varmt vatten.
  4. Riv citronskal med ett zest- eller rivjärn.
  5. Halvera frukterna och pressa ur saften.
  6. Blanda morötter, citronskal, saft och vatten i en kastrull.
  7. Koka tills morötterna är mjuka, ca 10 minuter.
  8. Tillsätt syltsockret och koka sedan utan lock ca fem minuter. Skumma av vid behov.
  9. Häll upp marmeladen på varma burkar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept