Chokladcupcakes med färskostfrosting

Chokladcupcakes med färskostfrosting
Foto: TV4
Från Mitt kök

Saftiga chokladmuffins med chokladbitar toppas med en frosting på färskost och garneras med det du gillar.

15 april 2015
Visa mer
1 h

Du behöver

Muffins

  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 100 g mörk choklad, grovhackad
  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk

Topping

  • 100 g färskost
  • 50 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker

Garnering

  • bär
  • strössel
  • kanderad frukt

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, kakao,och grovhackad choklad i en skål.
  3. Vispa upp ägget till skum. Vispa ner det smälta smöret. Häll äggblandningen och mjölken ner i de torra ingredienserna. Blanda till en en fin, jämn smet.
  4. Klicka smeten i muffinsformar, ca 1 dl rym i varje. Samla de fyllda formarna på en plåt.
  5. Grädda i 175 grader, mitt i ugnen, ca 25 min. Låt muffinsen kallna.
  6. Vispa ihop färskost och smör till toppingen. Vispa ner florsocker. Kyl smeten ca 30 min.
  7. Rör upp toppingen och spritsa på muffinsen. Den behöver inte täcka hela ytan. Strö på valfri garnering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept