Birgittas jitterbuggare

50 kakor
Birgittas jitterbuggare
Foto: TV4
Från Mitt kök

Jitterbugg är inte bara en dans, utan även klassisk mördegskaka med marängfyllning.

25 mars 2015
Visa mer
50 kakor

Du behöver

Mördeg

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 200 g smör
  • 1 äggula

Fyllning

  • 1-2 äggvitor
  • 1 dl socker

Gör så här

  1. Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Lägg in degen i kylen ca 30 minuter.
  2. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning.
  3. Dela mördegen i två delar och kavla ut varje del till drygt 0,5 cm tjock rektangel, 16x30 cm.
  4. Bred på hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop dem som två rulltårtor.
  5. Lägg dem på en skärbräda och ställ kallt en stund. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.
  6. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, 12-15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept