Kycklingkebab med raita

20 min + marinering
4 - 6
Kycklingkebab med raita
Foto: TV4
Från Mitt kök

Yoghurtmarinerad kycklinglårfilé som träs på spett och grillas. Serveras i tunnbröd med mynta och koriander samt en smarrig raita.

10 juli 2014
Visa mer
20 min + marinering
4 - 6

Du behöver

Kycklingkebab

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 3 dl rysk yoghurt
  • 15 cm ingefära, skalad och riven
  • 4 klyftor vitlök, skalade och pressade
  • 1 msk garam masala
  • salt och svartpeppar

Raita

  • 5 dl rysk yoghurt
  • 10 rädisor, fint skivade
  • 2 vårlökar, fint skivade
  • 1 kruka mynta, bladen grovhackade
  • 1 msk garam masala
  • salt och svartpeppar

Wrap

  • tunnbröd
  • mynta
  • koriander
  • machesallad

Gör så här

  1. Skär varje lårfile i tre bitar och lägg i en skål. Blanda ihop yoghurt, ingefära, vitlök, garam masala, salt och peppar till en marinad och häll över kycklingen. Blanda runt och marinera i 30 minuter i rumstemepratur.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till raitan och ställ i kylen tills det är dags för servering.
  3. Dra igång grillen. Trä kycklingen på spett. Används helst metallspett, men blötlagda träspett funkar också.
  4. Grilla kycklingen på hög värme cirka 10 minuter tills kycklingen har fått ordentligt med färg.
  5. Fyll ett tunnbröd med machesallad, en skön klick raita och kycklingen. Toppa med koriander och mynta och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept