Saffranspannkaka

Saffranspannkaka
Foto: TV4

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 paket saffran
  • 2 msk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 3 paket bacon, skivat
  • 1 knippe ramslök, finskuren
  • 100 g tranbär, färska eller frysta
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Vispa ägg, mjölk och mjöl till en slät smet. Tillsätt salt och honung.
  2. Fräs saffran i hälften av smöret och häll detta i smeten.
  3. Tillsätt hälften an ramslöken i smeten.
  4. Mosa hälften av bären med creme fraichen.
  5. Stek baconet krispiga och låt rinna av på papper.
  6. Stek pannkakorna så tjocka eller tunna som önskas.
  7. Fördela bärcremen på pannkakorna och bryt baconbitar på. Toppa med resten av ramslöken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept