Plommonglacerad fläskkarré

4

Du behöver

  • 4 st fläskkarré i skivor a 180g
  • 50 g katrinplommon
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk kikkomansoya
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 tsk malen koriander
  • 8 st sticklökar
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 50 g smör
  • Olja till stekning

Gör så här

  1. Fräs vitlök i olja tills den får färg tillsätt plommon och fräs 1 minut.
  2. Tillsätt soja, koriander, hoisinsås och vinäger. Låt koka i 10 minuter på svag värme.
  3. Mixa eller stöt till en tjockare sås/glaze.
  4. Krydda karrén med salt och peppar och grilla den sedan 3-4 minuter på varje sida, mot slutet av grillningen pensla med plommonglaze.
  5. Ansa och skölj lökarna, grilla dem sedan hela på grillen. När löken börjar mjukna, lyft av och dela dem och pudra över lite stött fänkålsfrö och krydda med salt.
  6. Grilla nu löken helt mjuk.
  7. Toppa löken med klickar av smör precis vid servering!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept