Myllymäkis hamburgare med hembakat bröd

1,5 h (jästid)
4
Hamburgare med hembakat hamburgerbröd
Foto: Matton

Tommy Myllymäkis hamburgare från grunden: biffar på grovmalen högrev serverade i hembakade hamburgerbröd.

Goda tillbehör till hamburgare
Grillat bacon, ost, saltgurka, grillad tomat, majonnäs, ketchup, senap, sallad.

23 juli 2013
Visa mer
1,5 h (jästid)
4

Du behöver

  • 600 g grovmalen högrev
  • salt och peppar

Hamburgerbröd

  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 dl mjölk
  • 12,5 g jäst
  • 2 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 50 g smör
  • 9 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Forma fyra hamburgare av högrevsfärsen och krydda dem med salt och peppar. Grilla på hög värme tills att de är lagom rosa i mitten.
  2. Hamburgerbröd
    Smält smör och tillsätt vatten och mjölk, värm till 37 grader.
  3. Blanda med jäst, mjöl samt ägg och blanda i en degblandare ca tre minuter. 
  4. Tillsätt socker och salt och blanda ytterligare i en minut.
  5. Låt degen jäsa i 45 minuter, baka ut 8-10 bröd och låt jäsa 45 minuter till, spraya med vatten och baka av i ugn i 220 grader ca 8 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept