Myllymäkis hamburgare med hembakat bröd

Hamburgare med hembakat hamburgerbröd
Foto: Matton
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Myllymäkis hamburgare med hembakat bröd

11 ingredienser

1,5 h (jästid)

Tommy Myllymäkis hamburgare från grunden: biffar på grovmalen högrev serverade i hembakade hamburgerbröd.

Goda tillbehör till hamburgare
Grillat bacon, ost, saltgurka, grillad tomat, majonnäs, ketchup, senap, sallad.

Ingredienser

portioner
  • 600 g högrev, grovmalen
  • salt
  • peppar

Hamburgerbröd

  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 dl mjölk
  • 12,5 g jäst
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 50 g smör
  • 9 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Forma fyra hamburgare av högrevsfärsen och krydda dem med salt och peppar. Grilla på hög värme tills att de är lagom rosa i mitten.

Hamburgerbröd

  1. Smält smör och tillsätt vatten och mjölk, värm till 37 grader.
  2. Blanda med jäst, mjöl samt ägg och blanda i en degblandare ca tre minuter.
  3. Tillsätt socker och salt och blanda ytterligare i en minut.
  4. Låt degen jäsa i 45 minuter, baka ut 8-10 bröd och låt jäsa 45 minuter till, spraya med vatten och baka av i ugn i 220 grader ca 8 minuter.