Biffsallad

Biffsallad
Foto: TV4

Du behöver

  • 600 g biff
  • 1 kruka mynta
  • 1 påse färsk spenat
  • 0,5 st gurka, tärnad
  • 1 st avokado, tärnad
  • 1 ask cocktailkvisttomater röda och gula, halverade
  • 1 st rödlök, tunna klyftor
  • 1 ask hallon eller 150 g frysta
  • 3 msk vinäger
  • 3 msk olja
  • Svartpeppar från pepparkvarn
  • Salt att smaksätta med

Gör så här

  1. Skär biffen i 2 cm skivor, stek dem medium och krydda med salt och peppar.
  2. Låt skivorna vila i ca 10 minuter.
  3. Spara några hallon till garnering och mosa resten med olja och vinäger.
  4. Smaksätt med salt och mycket svartpeppar från kvarn.
  5. Blanda de skurna grönsakerna med dressingen och vänd ner mynta och spenat.
  6. Lägg upp i en skål, skiva biffen tunt och lägg på, toppa med hallon, lite mynta och ringla ev. lite dressing på.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept