Rimmad, grillad oxbringa

Förkoka rimmad oxbringa eller rimmad oxrulle tills köttet är mört, grilla sen och pensla den med en kraftig glaze.

24 juli 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g rimmad oxbringa eller rimmad oxrulle
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • god glaze, gärna med smak av chipotle och honung – gör själv eller köp färdig!
  • nymalen svartpeppar
  • flingsalt

Gör så här

  1. Lägg oxbringan (i sitt nät) i en stor kastrull tillsammans med klyftad lök, vitlök och svartpeppar.
  2. Häll på vatten så att oxbringan är helt täckt och låt koka under lock i ca 2-2,5 timmar eller tills köttet är riktigt mört och lossnar om du sticker ner en stekgaffel i köttet och försöker lyfta det.
  3. Låt oxbringan svalna, gärna under press av något tungt.
  4. Ta bort nätet och pensla oxbringan med glaze. Grilla över het glöd runt om tills oxbringan fått ordentligt med färg, pensla några gånger med glazen under tiden. Krydda köttet lite extra med nymalen svartpeppar och flingsalt.
  5. Dela på köttet och servera gärna tillsammans med mjukt bröd, coleslaw, chilisås och koriander.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept