Lyxig sommarsallad med rökt fisk

Sallad med färskpotatis, rökt fisk som makrill eller böckling. Toppa med en god senapsdressing.

Använd de grönsaker som är i säsong och ta den rökta fisk som du tycker bäst om – en sallad som passar hela sommaren!

26 juni 2013
Visa mer

Du behöver

  • 200 g salladsskott
  • 2 knipplökar
  • 0,5 knippe grön sparris
  • 1 knippe rädisor
  • 1 dl plockade örter, ex timjan, oregano
  • 50 g rostade hasselnötter, grovhackade
  • 400 g kokt färskpotatis
  • varmrökt fisk, ex böckling eller makrill
  • salt

Dressing

  • 1 bananschalottenlök
  • 4 msk vispgrädde
  • 2 tsk ättikssprit, 12 %
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • en nypa socker

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Hacka löken mycket fint och blanda med övriga ingredienser. Smak av med salt och socker och späd med vatten till önskad konsistens.
  2. Dela potatisen i mindre bitar. Bryt av eventuellt träiga rötter på sparrisen och skär resten i tunna skivor. Skär rädisorna i tunna skivor och strimla löken.
  3. Varva alla ingredienser tills salladen och toppa med rökt fisk bruten i bitar. Servera med dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept