Sätt ugnen på 175 grader. Rita upp fyra fyrkanter 20x20 cm och fyra rundlar 14 cm i diameter på bakplåtspapper. Smörj formarna.
Grov riv mandelmassan. Vispa vitorna hårt i ren, torr bunke, med ren visp. Vänd ner mandelmassa och kokos i äggvitorna. Bred ut smeten i de fyrkanter och rundlar du ritat upp. Grädda 15-20 min. Låt dem kallna.
Limecurd
Riv skal och pressa saften ur 4 stycken lime. Koka upp limesaft, limeskal, strösocker och smör. Sila vätskan.
Blanda ut maizena med saften från de två resterande limen. Spara skalen till dekorationen. Rör ner vätskan i den varma krämen.
Vispa samman ägg och äggulor och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka grytan på spisen och sjud medan du rör tills krämen tjocknar. Kyl ner krämen genom att hälla den i en bunke och ställ in den i kyl eller i isvatten.
Marängsmörkräm med kokossmak
Blanda vaniljsocker, strösocker, salt och äggvitor i en skål. Sätt skålen över kastrull med sjudande vatten. Vispa smeten tills den är 55 grader och alla sockerkristaller har smält.
Ta bort marängen från värmen och vispa tills den blir styv. Vispa ner smöret i små klickar. Vispa tills att blir vitt och fluffigt. Smaksätt med kokoslikör.
Montering
Vispa grädden fast. Blanda ca 3 dl i limecurden och resterande 2 dl med mosad banan.
Börja med en fyrkantig botten. Bred smörkräm över den. Lägg på en botten till. Bred banangrädde på, lägg även lite finhackad ananas på. Lägg på en botten till. Bred på rikligt med limecurd. Sista botten. Täck hela tårtan med smörkräm.
Gör exakt likadant med de fyra runda bottnarna. Centrera den runda tårtan mitt på den fyrkantiga. Garnera med alla frukter efter tycke och smak, spritsa gärna marängsmörkräm runt om och dekorera med rostad kokos.