Hjortronfjäll

Hjortronfjäll
Foto: TV4

Hjortronfjäll

Av: Mithras Ljungberg

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

Fantastisk god och krämig dessert som passar bra till den finare middagen eller som höstens hetaste dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 vaniljstänger
  • 6 dl grädde
  • 0,6 dl strösocker
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl hjortron
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Skär vaniljstängerna på mitten och ta bort fröna.
  2. Häll grädden i en kastrull tillsammans med sockret och vaniljen, både fröer och skal.
  3. Lägg gelatinbladen i blöt, i kallt vatten, cirka 10 minuter.
  4. Koka upp grädden i en kastrull.
  5. Tillsätt gelatinen innan grädden kallnar.
  6. Rör om och sila genom en finmaskig sil.
  7. Häll upp i serveringsskålar. Täck över med plastfolie.
  8. Låt stå i kylskåp i minst 4 timmar.
  9. Servera med hjortron och färsk mynta.