Mintpäron med hallonsås

Mintpäron med hallonsås
Foto: TV4

Till den här desserten går det utmärkt att använda päronhalvor från burk. då blir desserten både snabblagad och lättlagad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8-12 päronhalvor
  • 6 tunna bitar mintchoklad
  • 50 g mandelmassa
  • Hallonsås:
  • 1 liter hallon
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft

Till dekoration:

  • 4 physalisfrukter

Gör så här

  1. Hallonsås: Kör hallon, socker och citronsaft till puré i matberedare eller mixer. Sila bort kärnorna.
  2. Sätt ugnen på 250°. Låt päronhalvorna rinna av och lägg dem i en ugnssäker form. Riv mandelmassan grovt, fyll mitten på päronhalvorna med mandelmassa och täck över med mintchoklad.
  3. Ställ in i ugn i 7-10 minuter eller tills chokladen smält. Servera med hallonsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept