Mintpäron med hallonsås

Mintpäron med hallonsås
Foto: TV4

Använder du små päron blir det tre små päronhalvor per portion. Med större päron räcker det med en eller två.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 små päron
  • 6 tunna bitar mintchoklad
  • 50 g mandelmassa
  • Sockerlag:
  • 3 dl strösocker
  • 5 dl vatten
  • Hallonsås:
  • 1 liter hallon
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft

Till dekoration:

  • 4 physalisfrukter

Gör så här

  1. Hallonsås: Kör hallon, socker och citronsaft till puré i matberedare eller mixer. Sila bort kärnorna.
  2. Sätt ugnen på 250°. Skala päronen, dela dem i halvor på längden och gröp ut kärnhuset. Koka vatten och socker till lagen i ca 5 minuter, tills sockret har löst sig. Koka päronen i sockerlagen tills de är mjuka.
  3. Låt päronhalvorna rinna av och lägg dem i en ugnssäker form. Riv mandelmassan grovt, fyll mitten på päronhalvorna med mandelmassa och täck över med mintchoklad. Ställ in i ugn i 7 - 10 minuter eller tills chokladen smält.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept