Mintchoklad

Mintchoklad
Foto: TV4

Gillar du tunna mintchokladbitar till kaffet? Då är det här något för dig. Mintchokladen är enkel att göra, och du kan imponera på dina gäster med att du lagat den själv.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 äggvita
  • 4 droppar pepparmyntsolja
  • 225 g florsocker
  • 100 g hackad mörk choklad
  • florsocker till utbakning

Du behöver också:

  • smörpapper
  • kavel
  • runt kakmått 1 1/2 cm diameter

Gör så här

  1. Pudra bakbordet, kaveln och kakmåttet med florsocker. Vispa äggvitan skummig. Tillsätt pepparmyntsoljan. Blanda ner florsocker, lite i taget. När massan är fast och ändå smidig är degen klar. Knåda den på bakbordet.
  2. Kavla ut massan 5 mm tjock. Ta ut rundlar med kakmåttet. Ta bort överflödig deg och kavla ut igen. Det är ungefär som att baka pepparkakor, det känns som om degen aldrig tar slut.
  3. Smält chokladen i en skål över en kastrull med hett vatten. Passa noga så att vattnet inte kokar, då kan chokladen bli grynig. Doppa mintbitarna i chokladen och fiska upp dem med hjälp av två gafflar. Lägg dem att stelna på smörpapper. Förvara mintchokladen i kylen i en burk med smörpapper mellan lagren.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept