Minimunkar med nutella

Christian Campogiani

Minimunkar med nutella

9 ingredienser

Friterade munkar fyllda med nutella. Kan det ens bli bättre?

Ingredienser

portioner minimunkar
  • 25 g jäst
  • 75 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 7,5 dl vetemjöl [450 g]

Fritering

  • 5 dl solrosolja

Garnering

  • 1 dl strösocker

Fyllning

  • nutella

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt, 37 grader. Häll degvätskan på jästen och rör om. Rör i socker, salt och mjölet, lite i taget. Arbeta degen smidig, 5-10 min.
  2. Kavla ut degen på lätt mjölad arbetsbänk till en platta, ca 1,5 cm tjock. Stansa ut munkar med utstickare, ca 6 cm i diameter, och ta ut ett hål i mitten på varje. Låt munkarna jäsa övertäckta ca 10 min.
  3. Fyll munkarna med nutella.
  4. Hetta upp oljan till 170 grader. Fritera munkarna tills de är ljusbruna, ca 3 min. Ta upp och låt dem rinna av hastigt på ett hushållspapper. Vänd dem sedan i socker.