Minicupcakes med nutella och hallon

Minicupcakes med nutella och hallon
Foto: Alisa Bandell

Du behöver

Smet

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl kakao
  • 2 ägg
  • 1,5 dl solrosolja
  • 1,5 dl kokande vatten
  • 125 g hallon

Frosting

  • 100 g mörk choklad
  • 250 g smör
  • 1,25 dl nutella
  • 2,5 dl florsocker
  • hallonpulver eller strössel, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop vetemjöl, strösocker, bakpulver, bikarbonat, salt, vaniljsocker och kakao i en bunke.
  3. I en separat skål, vispa ihop ägg och solrosolja.
  4. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
  5. Tillsätt vattnet och vispa till en slät smet.
  6. Fyll små cupcake- eller muffinsformar till två tredjedelar och tryck ner ett hallon i varje.
  7. Grädda i cirka 12 minuter.
  8. Frosting
    Smält chokladen. Låt svalna något.
  9. Vispa smör fluffigt i några minuter. Tillsätt choklad och nutella och fortsätt vispa. Vispa sist i florsockret.
  10. Fyll en spritspåse och spritsa på cupcakebottnarna. Toppa med lite hallonpulver eller strössel.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept