Minicroque med räkfyllning

Minicroque med räkfyllning
Foto: TV4

De här små sandwicharna kan antingen serveras som en liten förrätt eller som tilltugg till en drink. Servera dem antingen varma och nystekta eller kyl dem och servera kalla.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 360 g skalade räkor
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 0,5 tsk krossat grovsalt
  • 0,5 krm kajennpeppar
  • 0,5 tsk dragon
  • 1 tsk finhackad persilja
  • 0,5 dl olivolja
  • smör
  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • romanescobuketter

Gör så här

  1. Använd hälften av räkorna till puré. Kör dem i mixer eller hacka ytterst fint, tillsätt citronsaft, kajennpeppar, dragon, persilja och salt och spä med olivoljan till en puré. Lägg purén i en skål.
  2. Skala och skär rödlöken i klyftor och strimla paprikan. Koka rödlök, paprika och romanesco en kort stund, skölj hastigt i kallt vatten och slunga sedan grönsakerna i smör.
  3. Grovhacka resten av räkorna och vänd försiktigt ner dem i purén. Skär bort kanterna på brödskivorna och bre två av dem med purén. Lägg på de resterande brödskivorna som lock.
  4. Stek sandwicharna försiktikgt i smör tills de är gyllenbruna, lägg dem på hushållspapper att rinna av. Dela dem mitt itu i trekanter och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept