Mini-pavlova med marinerade bär

Mini-pavlova med marinerade bär
Foto: Pernilla Thelaus
Dominika Peczynskii
Dominika Peczynskii

Mini-pavlova med marinerade bär

Av: Dominika Peczynski

Från: Hela Sverige bakar

13 ingredienser

2 h

Dominikas mini-pavlovor med vodkamarinerade bär och vispad grädde.

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

Ingredienser

Pavlova

  • 8 äggvitor
  • 1 krm salt
  • 5 dl strösocker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • matfett, till att smörja formen

Marinerade bär

  • 8 dl bär (t ex jordgubbar, hallon, björnbär och blåbär)
  • 5-6 tsk strösocker
  • 1-2 citroner
  • 1 skvätt vodka

Montering

  • grädde, vispad
  • marinerade bär

Gör så här

Pavlova

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård och tillsätt sedan i majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger.
  3. Lägg ut smort bakplåtspapper på en plåt, stoppa smeten i spritspåse och göra 10-15 bitar, beroende på hur stora du vill ha dem. Gör en liten grop i smeten innan du stoppar in dem i ugnen.
  4. Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk temperaturen till 125 grader. Grädda ca 1,5 timme. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar tills ugnen svalnat. Låt sedan pavlovorna svalna.

Marinerade bär

  1. Skär bären i mindre bitar. Lägg dem i en skål. Strö över strösocker, pressa ner citronsaft och häll i en skvätt vodka. Blanda ihop och låt stå och dra i ca 20 minuter.

Montering

  1. Vispa grädde och tillsätt lite saft från marinaden i den vispade grädden. Fyll hålet i pavlovan med grädden och toppa med de marinerade bären.