Mini-Pavlova

Mini-Pavlova
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mini-Pavlova

10 ingredienser

Pavlova är en läcker dessert med maräng, grädde och frukt. Receptet kommer från Australien. Här har vi valt att forma den i små portioner. Gott både som dessert och till kaffe.

Ingredienser

portioner
  • 4 äggvitor
  • 2 tsk vinäger
  • 2,33 dl florsocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • jordgubbar, skivade
  • physalis
  • kiwi, skivad
  • passionsfrukt, skivad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på ca 110°. Vispa vitorna tillsammans med vinägern till en fast massa. Blanda socker, maizena och vaniljsocker. Tillsätt blandningen, lite i taget, till vitorna under fortsatt vispning tills massan är tjock och blank.
  2. Täck bottnen på sex små formar med fuktat bakplåtspapper. Smörj formarnas kanter. Häll i smeten. Grädda marängen i ca 1 1/2 timme eller tills den är gräddgul. Stäng av ugnen och låt kakorna stå kvar i ugnen och kallna.
  3. Stjälp upp kakorna på ett fat och dra bort pappret. Vänd dem igen på ett annat fat. Fyll med vispad grädde och garnera med frukt och bär.