Minestronesoppa med rödtunga

Minestronesoppa med rödtunga
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Minestronesoppa med rödtunga

10 ingredienser

En soppklassiker i sällskap med läckerheter från havet. Passar både som läcker lunchrätt och som elegant förrätt.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl idealmakaroner
  • 4 rödtungafiléer (à 120 g)
  • 1 burk kräftstjärtar i buljong
  • 3 plommontomater
  • 2 sticklökar
  • 1 kruka färsk dill
  • 1,3 l hummerbuljong
  • 2 lagerblad
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skålla tomaterna, skala och tärna. Skiva sticklöken. Hacka dillen. Koka upp buljongen och lagerbladen. Låt den småputtra ca 5 minuter. Lägg i makaroner, sticklök och tomat. Krydda med salt och peppar. Koka 9 minuter.
  2. Pochera fiskfiléerna i saltat vatten i en annan kastrull. Fisken är klar när den är fast och vit rakt igenom.
  3. Lägg fisken i mitten på en djup tallrik och lägg kräftstjärtarna runt om. Slå på den varma soppan och servera.