Minestronesoppa med rödtunga

Minestronesoppa med rödtunga
Foto: TV4

En soppklassiker i sällskap med läckerheter från havet. Passar både som läcker lunchrätt och som elegant förrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl idealmakaroner
  • 4 rödtungsfiléer à 120 g
  • 1 burk kräftstjärtar i buljong
  • 3 plommontomater
  • 2 sticklökar
  • 1 knippa dill
  • 1,3 liter hummerbuljong
  • 2 lagerblad
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skålla tomaterna, skala och tärna. Skiva sticklöken. Hacka dillen. Koka upp buljongen och lagerbladen. Låt den småputtra ca 5 minuter. Lägg i makaroner, sticklök och tomat. Krydda med salt och peppar. Koka 9 minuter.
  2. Pochera fiskfiléerna i saltat vatten i en annan kastrull. Fisken är klar när den är fast och vit rakt igenom.
  3. Lägg fisken i mitten på en djup tallrik och lägg kräftstjärtarna runt om. Slå på den varma soppan och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept