Minestronesoppa med kyckling

Minestronesoppa med kyckling
Foto: TV4

Italiensk husmanskost när den är som bäst. Vill du ha en vegetarisk soppa kan du ersätta kycklingen med valfria grönsaker, till exempel selleri, ärter och palsternacka.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • ca 700 g kycklingdelar
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1,5-2 liter vatten
  • salt
  • 8 korn kryddpeppar
  • 1 st gul lök
  • 8 st kryddnejlikor
  • 1 tsk timjan
  • 4 st morötter, i bitar
  • 1 st purjolök, skivad
  • persilja, hackad
  • 2 dl småpasta
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Lägg kycklingbitarna i en gryta, slå på vatten och salta. Koka upp, skumma ytan noga och tillsätt buljong och kryddor. Nejlikorna sticks in i löken. Koka 15 minuter.
  2. Tillsätt grönsakerna och koka 30 minuter. Lägg i pastan på slutet. Ta upp kycklingen, plocka köttet från benen och lägg tillbaka i soppan. Servera rykande varm med riven parmesan i en skål bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept