Minestronesoppa med kyckling

Minestronesoppa med kyckling
Foto: TV4

Italiensk husmanskost när den är som bäst. Vill du ha en vegetarisk soppa kan du ersätta kycklingen med valfria grönsaker, till exempel selleri, ärter och palsternacka.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • ca 700 g kycklingdelar
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1,5-2 liter vatten
  • salt
  • 8 korn kryddpeppar
  • 1 st gul lök
  • 8 st kryddnejlikor
  • 1 tsk timjan
  • 4 st morötter, i bitar
  • 1 st purjolök, skivad
  • persilja, hackad
  • 2 dl småpasta
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Lägg kycklingbitarna i en gryta, slå på vatten och salta. Koka upp, skumma ytan noga och tillsätt buljong och kryddor. Nejlikorna sticks in i löken. Koka 15 minuter.
  2. Tillsätt grönsakerna och koka 30 minuter. Lägg i pastan på slutet. Ta upp kycklingen, plocka köttet från benen och lägg tillbaka i soppan. Servera rykande varm med riven parmesan i en skål bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept