Minestronesoppa

Minestronesoppa
Foto: TV4

Minestrone är den varma kött- och grönsakssoppa som äts överallti Italien, särskilt vintertid. *Vermiceller är tunn, stärkelserikpasta. Kan ev bytas ut mot en strärkelseredning, ex potatismjöl eller maizena, ca 3-5 msk .

26 januari 2009
Visa mer
60
6

Du behöver

  • 150 g rimmat sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 2 purjolökar
  • 1 morot
  • 3 potatisar
  • 250 g vitkål
  • 2 liter het buljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 tomater
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 100 g vermiceller
  • 200 g frysta gröna ärter
  • 2 dl kokta vita bönor
  • hackad persilja
  • det gröna från purjolöken
  • 1 lagerblad
  • 2 krm timjan
  • 5 persiljekvistar
  • 4 vitpepparkorn

Gör så här

  1. Skölj och ansa lök, purjo, morot, potatis och vitkål. Skär dem i fina skivor eller strimlor och potatisen i tärningar. Strimla fläsket. Skålla och skala tomaterna och skär dem i klyftor. Fräs fläsket i en soppgryta utan att det tar färg. Lägg ner löken och låt den fräsa med. Tillsätt morot, purjolök (men spara det gröna), potatis och vitkål. Fräs grönsakerna under lock, tills de får fin färg, skaka grytan då och då.
  2. Gör en liten påse av gasbinda med bitar av det gröna från purjolöken, lagerblad, timjan, persiljekvistar och pepparkorn. Tillsätt kryddpåsen, buljong, tomatpuré, tomatklyftor och den krossade vitlöken i grytan. Låt soppan koka 30 minuter under lock.
  3. Bryt sönder vermicellerna och lägg i soppan och låt koka i ytterligare 5–8 minuter. Rör ner ärter och bönor och koka soppan ytterligare 5 minuter. Ta upp kryddpåsen, strö persilja över soppan och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Skärbrädor från kända varumärken

Skärbrädor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept