Paolo Robertos mascarponekräm med amarettikakor och choklad

Paolo Robertos marscarponekräm med amarettikakor och choklad
Foto: Jonas Hallqvist

Du behöver

  • 250 g mascarpone
  • 3 st ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl starkt kaffe
  • 3 msk konjak
  • 20 st amarettikakor
  • 35 g hyvlad mörk choklad

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret i en skål.
  2. Tillsätt mascarponen lite i taget och rör om till en slät smet.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i mascarponeblandningen.
  4. Blanda kaffe och konjak. Krossa amarettikakorna grovt och lägg dem i en sil med en djup tallrik under. Skeda kaffeblandningen över kakorna så att de tar smak men inte blir genomblöta.
  5. Fördela den hyvlade chokladen och amarettikrosset i dessertskålar eller glas. Skeda över mascarponekräm, toppa med lite hyvlad choklad och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept