Pasta con salsa di pomodoro e bracioli

Pasta con salsa di pomodoro e bracioli
Foto: Lina Eriksson

Att koka kött i tomatsås är mycket vanligt i Maddaloni. Köttet blir mört och såsen får en mustig smak.Ruladerna är tillsammans med valfritt grönsakstillbehör en praktisk "secondo piatto", eftersom de kokat i tomatsåsen som först serveras till pastan. Rätten sköter sig mer eller mindre själv, vilket inte är helt fel är gästerna börjar droppa in och man själv precis klivit ur duschen.

Ruladerna går utmärkt att spara och äta vid ett annat tillfälle.

8 mars 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g passerade tomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 st finhackad gul lök
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 10 st strimlade basilikablad
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • 500 g pasta, t.ex. rigatoni, bombardoni eller färsk tagliatelle
  • parmesanost av god kvalitet

Rulader

  • 4 skivor entrecôte (à 150 g)
  • 1,5 tsk olivolja
  • 1 dl persilja, mycket finhackad
  • 2 msk vitlök, mycket finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • persilja, finhackad

Gör så här

  1. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Banka eventuellt ut köttet en aning med handloven.
  2. Pensla ovansidan av köttet med 1.5 msk olivolja, salta och peppra. Strö över persilja och vitlök, och rulla ihop till rulader. Knyt om med hushållssnöre eller fäst med tandpetare.
  3. Värm upp pljan i en traktörpanna. Tillsätt gul lök och vitlök, och fräs lökhacket utan att det tar färg. Lägg i ruladerna och bryn dem lite lätt runtom.
  4. Häll i de passerade tomaterna, basilika, persilja, salt, peppar och socker. Tomatsåsen ska täcka köttet.
  5. Koka upp och smaka av. Tillsätt eventuellt extra salt och socker. Koka under lock på låg värme i cirka 1 timme. Tomatsåsen ska ha en ganska fyllig konsistens. Är den för tunn kan du lyfta av locket i slutet av koktiden. Känns den för tjock kan du späda med vatten.
  6. Lyft upp ruladerna och ta bort hushållssnöre eller tandpetare. Lägg tillbaka ruladerna i pannan, där de kan hållas varma i tomatsåsen tills det är dags att servera dem som huvudrätt.
  7. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera på napolitanskt sätt; nykokt, direkt på tallrikarna. Skeda försiktigt upp tomatsås över pastan, men låt ungefär en tredjedel vara kvar i pannan, tillsammans med ruladerna.
  8. Riv över parmesanost, ät och njut. Och när faten är tomma är det bara att fortsätta festen med ruladerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept