Rabarbercobbler

Rabarbercobbler
Foto: Anna Kern

Det här är en riktig favorit och är ett mellanting mellan smulpaj, pudding och sockerkaka. En enkel efterrätt som serveras direkt ur formen. Man kan byta ut rabarber mot till exempel blåbär eller hallon. Här kan du göra fyllning efter säsong. /Elisabeth - Receptet kommer från boken Mina efterrätter.

Kolla in fler recept och läs mer om

Mina efterrätter


18 augusti 2011
Visa mer
8

Du behöver

Rabarberfyllning

  • 4 st rabarberstjälkar (ca 400 g), skivade
  • 3 msk smör
  • 4 msk råsocker

Cobbler

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 st ägg

Serveras med

  • Vaniljglass eller vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rabarber
    Stek rabarberbitarna hastigt i smör och strö över råsockret.
  3. Lägg rabarbern i en ugnsfast form, pajform eller små portionsformar.
  4. Cobbler
    Vispa ihop smör och socker med elvisp i en bunke.
  5. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner dem i smörblandningen.
  6. Vispa sist i grädden och ägget.
  7. Täck rabarbern med smeten och grädda mitt i ugnen ca 20–25 minuter, eller tills cobblern får en gyllene färg.
  8. Servera ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept