Macarons med vit choklad, vanilj och citron

Macarons med vit choklad, vanilj och citron
Foto: Anna Kern

Macarons med vit chokladkräm. Bästa vispkraften får man om äggen står i rumstemperatur över natten. Recept från Elisabeth Johanssons kokbok Mina efterrätter.

Receptet ger 25-30 macarons.

Kolla in fler recept och läs mer om

Mina efterrätter


4 mars 2011
Visa mer

Du behöver

Kakor

  • 75 g mandel, skållad
  • 2 msk florsocker
  • 2 st äggvitor
  • 1,5 msk strösocker
  • 2 dl florsocker
  • 0,5 st vaniljstång, urskrapade frön eller 0.5 tsk vaniljsocker

Vit chokladfyllning

  • 100 g vit choklad, hackad
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 st vaniljstång, urskrapade frön eller 0.5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 st citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Kakor
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv mandeln i mandelkvarn.
  3. Mixa den med 2 matskedar florsocker.
  4. Vispa upp äggvitorna i en separat bunke.
  5. Vispa i strösockret i äggvitorna.
  6. Sänk hastigheten och vispa i lite av florsockret, öka hastigheten och vispa sedan i resten av florsockret lite i taget och vaniljen.
  7. Vänd i mandelmjölet med en slickepott.
  8. Fyll en engångsspritspåse med smeten och spritsa ut rundlar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper.
  9. Låt dem vila på plåten ca 25 minuter.
  10. Grädda näst längst ner i ugnen 11–12 minuter.
  11. Ta ut och låt svalna några minuter på plåten.
  12. Flytta försiktigt över bakplåtspapperet med kakorna till ett galler och låt svalna helt.
  13. Fyllning
    Lägg den vita chokladen i en skål.
  14. Koka upp grädden och häll över chokladen.
  15. Rör tills all choklad smält.
  16. Låt svalna något.
  17. Vispa i lite smör i taget.
  18. Tillsätt vanilj och citronskal.
  19. Fyll en engångsspritspåse med fyllningen och låt kallna.
  20. Ställ in fyllningen i kylen tills den har bra konsistens.
  21. Spritsa lite fyllning på hälften av kakorna och sätt ihop dem två och två till macarons.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept