After Eight chokladkaka

15 bitar
After Eight chokladkaka
Foto: Anna Kern

En chokladkaka med mint som är god både som efterrätt och till kaffet! Får du många gäster passar det bra att baka i långpanna. Recept från boken Mina efterrätter.

Extra god blir den ihop med inkokta päron eller björnbär. Det passar bra att servera med lättvispad grädde eller vaniljglass och garnera gärna med en kvist mynta!

Kolla in fler recept och läs mer om

Mina efterrätter


4 mars 2011
Visa mer
15 bitar

Du behöver

  • 3 dl strösocker
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 4 st ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 20 st After Eight

Serveras med

  • vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa socker och smör.
  3. Vispa i äggen.
  4. Sikta de torra ingredienserna i en separat bunke, blanda och vänd ner dem i smeten.
  5. Häll upp smeten på en smord och bröad liten långpanna, 34 x 24 cm.
  6. Fördela After Eight-bitarna över hela kakan.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  8. Servera med vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept