My sweet pastasallad

20 min
5
My sweet pastasallad
Foto: TV4

En krämig pastasallad som passar utmärkt på buffébordet. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Går även bra att förbereda
2 dagar före: Gör inköp. Koka pasta och skär grönsakerna till
pastasalladen, förutom avokadon.
Dagen före: Blanda pastasalladen, utom avokadon. Ställ kallt.
3 timmar före servering: Ställ fram att bli rumsvarm. Tillsätt avokadon.
Vänd i lite mjölk om pastasalladen blivit stabbig strax före servering

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

19 oktober 2009
Visa mer
20 min
5

Du behöver

  • 250 g pasta, valfri sort
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 st gul paprika, strimlad
  • 0,5 st rödlök, strimlad
  • 3 st vårlökar, strimlade
  • 125 g kokta kidneybönor
  • 1,5 st avokado, hackade
  • 2,5 msk grön sweetchilisås
  • 1,5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan och låt svalna. Blanda crème fraiche och gräddfil.
  2. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla rödlöken. Strimla vårlöken.
  3. Låt kidneybönorna rinna av. Kärna ur avokadon och skär avokadoköttet i skivor. Blanda alla ingredienser, tillsätt 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Vänd sist ner avokadon. Serveras gärna till Caol ila Karré, sök receptet "Caol ila Karré".
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept