Quiche á la Mimmi

Quiche á la Mimmi
Foto: TV4

För alla er kantarellälskare kommer här en krämig paj fylld med skogens guld. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck
Rosévin - Réserve de Bonnet (nr 3181)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

20 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

Pajskal

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g margarin
  • 3 msk vatten
  • 1 st äggula

Fyllning

  • 2 msk smör eller margarin
  • 400 g kantareller
  • 1 st stor finhackad gul lök
  • 2 askar Crème Bonjour kantarellost
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g riven Västerbottensost

Gör så här

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.
  2. Fräs kantareller tillsammans med löken.
  3. Tillsätt kantarellosten i fräset och låt smälta ner till en krämig sås.
  4. Salta och peppra.
  5. Häll såsen i den förgräddade pajformen.
  6. Strö över den rivna osten.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 15 min i 200° tills osten fått fin färg. Servera med en krispig grönsallad!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept