Caol ila Karré

Caol ila Karré
Foto: TV4

En festlig fläskkarré som är toppen att servera när man är många vid bordet. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck
Rött vin - Briccotondo Barbera (nr 2773)

Här hittar du receptet för sötstark whiskeyglaze



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

19 oktober 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 2,5 kg benfri fläskkarré, putsad

Marinad

  • 1 dl kinesisk soja
  • 2 msk grillkrydda
  • 2 msk timjan, torkad
  • 0,5 dl rapsolja
  • några droppar hickory liquid smoke (essens som ger rökig smak)

Gör så här

  1. FÖRBERED: 2–3 dagar före: Gör inköp. Koka whiskyglaze. Blanda marinaden till köttet. Dagen före: Marinera och stek köttet. Täck och ställ kallt.
  2. 2–3 timmar före servering: Värm köttet i 1–1 1/2 timme i 100°C. Skär upp köttet vid serveringen och pensla över resten av whiskyglazen.
  3. Tillagning: Blanda alla ingredienser till marinaden. Putsa köttet och lägg det i en plastpåse.
  4. Häll på marinaden så att allt kött täcks. Låt ligga i kyl minst 2 timmar, men gärna över natten.
  5. Sätt ugnen på 175°C. Ta upp köttet ur marinaden. Lägg det i en långpanna, salta och peppra. Tillaga i ugnen i ca 45 minuter (innertemperatur ca 80°C). Pensla över whiskyglaze ett par gånger under tillagningen, spara lite till serveringen (sök receptet "Sötstark whiskyglaze").
  6. Låt köttet vila 15–20 minuter. Skär upp köttet och fördela resten av whiskyglazen över.
  7. Serveras gärna till my sweet pastasallad, sök receptet "My sweet pastasallad".
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept