Thaiwok med röd curry

Thaiwok med röd curry

Av: Militära Kocklandslaget - Team Culinar

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 5 limeblad
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 dl vatten
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olja
  • äggnudlar [4 portioner]
  • 0,5 msk röd currypasta
  • 1 msk fisksås (thai)
  • 0,5 msk strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 schalottenlök
  • 10 g ingefära

Gör så här

  1. Kockar: Carl Almgren och Eva S Alveheim
  2. Gör så här:
  3. Koka nudlarna.
  4. Skär kycklingen i tunna strimlor.
  5. Woka kycklingen i en het panna med olja och röd currypasta. När kycklingen är klar lägger man i vitlöken och den tärnade schalottenlöken och wokar med detta i ca 1 min, sänk värmen.
  6. Häll på kokosmjölken, vatten och grädden. Lägg i citrongräset, limebladen och ingefäran. Låt detta puttra i ca 5 min.
  7. Häll nu i fisksåsen och sockret och smaka av med mer currypasta och salt om det behövs.
  8. Lägg allt i en djup tallrik och ät det med omsorg.