Lövbiffsrulle med chèvreost-crème och tomat och apelsinsalsa, örtpotatispuré med basilika och mynta

4

Du behöver

Lövbiffsrulle:

  • 600 g nötkött (innanlår)
  • 100 g chèvreost
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk havssalt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • Tomatsalsa:
  • 4 tomater
  • 0,5 gul lök
  • 1 apelsin
  • 2 kvistar koriander
  • 1 röd chili
  • 2 msk sherryvinäger
  • 2 msk olivolja

Örtpotatismos:

  • ca 10 små potatisar
  • 1,5 msk hackad basilika
  • 1 msk hackad mynta
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk havssalt
  • 0,5 tsk vitpeppar

Gör så här

  1. Kockar: Johan Swahn och Lars Larsson
  2. Gör så här:
  3. Skär köttet i tunna skivor.
  4. Kör chèvreosten och crème fraîche i en mixer tills det blivit en jämn smet. Rulla sedan ihop lövbiffarna med chèvreost-crème emellan. Sätt en tandpetare i rullen så den håller ihop under stekningen.
  5. Hacka tomaterna i lagom stora tärningar, finhacka den gula löken samt chilin. Skär ut apelsinfiléerna. Hacka ner koriandern. Blanda alltsamman, smaka av med olivolja och lite sherryvinäger. Låt stå och dra en stund.
  6. Skala potatisen och koka den tills den blir mycket mjuk, häll då av vattnet. Häll olivoljan över potatisen samt saltet, vitpeppar, hackade basilikan och myntan. Stöt sedan potatisen tills det blivit lagom mos.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept