Det här är en mustig curry som inte är så stark. En mixer eller matberedare är bra att använda när du ska laga såsen. Basmatiris passar bra att servera till.
Skala vitlöksklyftorna. Skålla och skala mandeln. Skala och hacka ingefäran. Kör vitlök, mandel och ingefära tillsammans med vattnet i mixer eller matberedare till en slät puré. Tärna köttet i trecentimeterskuber. Skala och finhacka löken. Värm oljan i en kastrull. Lägg i kardemumma, kryddnejlikor och kanel och fräs. Lägg i löken och låt den bli brun.
Lägg i köttet, purén, spiskummin, koriander, chilipeppar, salt och 1 dl vatten. Koka upp, sänk värmen och låt koka under lock tills köttet är mört och oljan skilt sig från kryddorna, ca 45 minuter.
Skumma bort så mycket olja som möjligt och häll i grädden. Låt koka ytterligare 4-5 minuter. Strö över garam masala och blanda.