Mild indisk kyckling

Mild indisk kyckling
Foto: TV4

Den här indiska kycklingrätten tillagas på ett speciellt sätt. När matoljan efterkokat några minuter skiljer den sig från kryddorna och flyter upp. Då är rätten klar och oljan kan skummas bort utan att det minskar smaken. Servera den här milda kycklingen med kokt ris, pasta eller bröd.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk röd chilipeppar
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk malen svart spiskummin
  • 1 finstött kanelstång
  • 1 tsk salt
  • 3,5 dl vatten
  • 3 msk matolja
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl kaffegrädde

Gör så här

  1. Tärna kycklingfiléerna i bitar, ca 2 cm. Skala och hacka den gula löken och skala vitlöken. Lägg kyckling, lök, vitlök, chilipeppar, ingefära, spiskummin, kanelstång, salt och vatten i en kastrull och koka i 10 minuter.
  2. Tillsätt oljan och låt puttra tills oljan flyter upp och har skiljt sig från kryddorna. Skumma av så mycket olja som möjligt.
  3. Tillsätt grädde och koka 5 minuter till, kontrollera att kycklingköttet är tillagat rakt igenom. Servera med ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept