Southern Barbecue Chicken med Old South Creamy Coleslaw

4

Du behöver

KYCKLINGEN:

  • 1 kg kyckling, filé eller klubbor
  • 1 dl ketchup
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 3 msk brun farin
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk senapspulver
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk tabasco eller cayennepeppar
  • Coleslaw
  • 0,5 vitkålshuvud, skuret i strimlor
  • 2 morötter
  • 1 liten lök, finskuren
  • 1 dl majonnäs
  • 4 tsk socker
  • 2 tsk balsamvinäger

Gör så här

  1. Kycklingen:
  2. Blanda alla ingredienser till en marinad och låt kycklingen marineras i kylen i en timme. Grilla eller stek sedan kycklingen i ugnen i 225 grader cirka 30 minuter eller tills den är helt genomstekt. Pensla då och då med marinaden.
  3. Coleslaw:
  4. Blanda kålen med morötterna och löken och tillsätt dressingen. Smaka av och krydda efter behag.
  5. Receptet kommer från Filmkokboken. Utgiven på Prisma Förlag 2006.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept