Vitello

Vitello
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Vitello

Av: Maria Holm, Mikaela Kindblom

8 ingredienser

30 min

Vitello kommer från Italien och är vanligtvis kotletter serverade med tonfisksås. Här är en lite fräschare grillvariant med vitkål och champinjoner.

Ingredienser

portioner
  • 4 kalvkotletter
  • 3 msk olivolja
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 vitkål
  • 100 g champinjoner
  • 0,5 tsk torkad mejram
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Pensla kalvkotletterna med en matsked av olivoljan, salt och peppar. Ställ kotletterna åt sidan tills de ska grillas. Strimla vitkålen.
  2. Häll resten av olivoljan i en stekpanna på medelvärme. Stek hastigt vitlöken tills den är gyllenbrun och lägg därefter i vitkålen. Fortsätt att steka och lägg på lock. Kålen ska vara mjuk när champinjonerna läggs i.
  3. Stek i ytterligare cirka 4 minuter. Krydda med mejram, salt och peppar. Smaka av.
  4. Nu är det dags att grilla köttet. Använd helst en grillpanna men en vanlig stekpanna går också bra. Grilla kotletterna i cirka 4 minuter på varje sida. De ska inte vara genomstekta och kan gärna ligga och vila lite före servering så att de hinner safta till sig.