Vitello

30 min
4
Vitello
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Vitello kommer från Italien och är vanligtvis kotletter serverade med tonfisksås. Här är en lite fräschare grillvariant med vitkål och champinjoner.

27 december 2007
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 st kalvkotletter
  • 3 msk olivolja
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st vitkålshuvud
  • 100 g champinjoner
  • 0,5 tsk torkad mejram
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Pensla kalvkotletterna med en matsked av olivoljan, salt och peppar. Ställ kotletterna åt sidan tills de ska grillas. Strimla vitkålen.
  2. Häll resten av olivoljan i en stekpanna på medelvärme. Stek hastigt vitlöken tills den är gyllenbrun och lägg därefter i vitkålen. Fortsätt att steka och lägg på lock. Kålen ska vara mjuk när champinjonerna läggs i.
  3. Stek i ytterligare cirka 4 minuter. Krydda med mejram, salt och peppar. Smaka av.
  4. Nu är det dags att grilla köttet. Använd helst en grillpanna men en vanlig stekpanna går också bra. Grilla kotletterna i cirka 4 minuter på varje sida. De ska inte vara genomstekta och kan gärna ligga och vila lite före servering så att de hinner safta till sig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept