Chokladfondue med lime och äppelkaka

Chokladfondue med lime och äppelkaka
Foto: TV4

Chokladfondue med lime och äppelkaka

Av: Mikaela, Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

Chokladfondue med lime och fruktlikör. Serveras med färska frukter och liten äppelkaka.

Vintips från Mikaela
Mousserande Jordgubbsvin (nr 12950)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 100 g smör, smält
  • 4 äpplen

Vit chokladfondue

  • 1 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 150 g vit bakchoklad
  • 1 limefrukt
  • 2 msk fruktlikör
  • 1 ananas
  • 4 kiwis
  • 1 ask färska jordgubbar
  • 4 physalis

Gör så här

Äppelkaka

  1. Blanda samman de torra ingredienserna.
  2. Smält smör och blanda sedan i smöret och ägget i den torra blandningen.
  3. Smörj små ugnsfasta portionsformar och lägg i de skalade, urkärnade och klyftade äpplena.
  4. Häll smeten över äpplena och grädda i ugn 175 grader i cirka 15-20 minuter.

Vit chokladfondue

  1. Skär upp frukten i bitar så de passar att doppas i fonduen.
  2. Fördela frukten och lägg upp prydliga portioner på tallrikarna.
  3. Dekorera med en eller ett par physalis.
  4. Värm mjölk och grädde, smält ner chokladen och riv ner skalet från limen.
  5. Halvera och pressa ur saften från halva limen.
  6. Tillsätt likören och låt sjuda någon minut innan servering.
  7. Häll upp chokladröran i en fonduegryta och servera med frukter och äppelkaka på portionsfat.
  8. Doppa frukter och bär i fonduen.