Svenska julköttbullar á la Fanny & Alexander

50 min
4
Svenska julköttbullar á la Fanny & Alexander
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Kryddpeppar gör de här köttbullarna extra smakrika och de passar perfekt på julbordet!

5 december 2007
Visa mer
50 min
4

Du behöver

  • 400 g nöt -eller blandfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 4 msk vatten
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk socker
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 st ägg

Gör så här

  1. Riv den gula löken och blanda med ströbrödet och vattnet i en bunke. Låt vila i 10 minuter så att ströbrödet suger åt sig ordentligt.
  2. Vänd ner färsen och ägget i bunken och arbeta till en jämn smet. Smaksätt med salt, socker, vitpeppar och kryddpeppar.
  3. Forma små köttbullar av smeten, fukta händerna med vatten om det fastnar. Värm upp en stekpanna och stek köttbullarna på medelvärme i smör tills de blir vackert gyllenbruna. Stek i omgångar så håller sig stekpannan varm under tiden.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept