Göspaella á la Ebro

4

Du behöver

  • 1 gös (på 1,5-2 kilo)
  • 8 musslor
  • 8 stora havskräftor
  • 12 bläckfiskringar
  • 2 msk olivolja
  • 1 lök
  • 2 dl ris
  • 1 st vitlök
  • 1 krm gurkmeja
  • 4 dl buljong
  • Buljongtärning (höns)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Haka löken. Fräs den och riset tills den blir lätt brynt.
  2. Slå på buljongen. Pressa eller hacka vitlöken och tillsätt
  3. Tillsammans med kryddorna. Rör om väl och låt puttra på
  4. Svag värme i ca 20 min eller tills riset har bra konsistens.
  5. Garnering.
  6. Fräs på en havskräftor (eller scampi) i vitlök och olja.
  7. Ta musslorna och fräs på samma vis.
  8. Fräs ett dussin bläckfiskringar några minuter.
  9. Lägg detta som garnering ovanpå paellan, här finns inga begränsningar, gillar man räkor eller kanske någon grönsak. Genera Er inte lägg på och smaka.
  10. Filea en 1,5-2 kilos gös. Skär tunna skivor längsmed fisken.
  11. Lägg fiskskivorna i mjölk ca:30 min. Låt rinna av innan tillredning.
  12. Lägg fiskskivorna på mjölat fat. Vänd och stek fiskskivorna i rikligt med olja tills dessa får en gyllenbrun yta. En klick smör efter behag kan tillsättas att ytterligare ge god smak.
  13. Det ska vara kul att laga mat så slå upp ett glas vin till kocken och varför inte slå en slurk i buljongen, det är aldrig fel.
  14. Fisken serveras anntigen som tillbehör eller som del av garneringen.
  15. Ett sprödvärmt bröd och god dryck hör till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept