Glödlax Bergeforsen

4

Du behöver

  • 1 kilo laxfilé
  • smör
  • salt
  • peppar

Odells kalla fisksås:

  • 4 dl cremé fraiche
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 hackad purjolök
  • 4 msk thai chili sås
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Förbered en ordentlig glödbädd antingen i en grill eller i det fria.
  2. Filea en laxsida och skär till en 4-6 portionsbitar.
  3. Gör ett foliepaket till varje bit. Salta och lägg en skiva smör på fiskbiten innan paketet stängs.
  4. Lägg ett par lager folie på glöden innan du lägger på laxpaketen. Ca 10 -12 minuter bör räcka. Vänd paketen efter halva tiden.
  5. Öppna något paket och peta försiktigt med en kniv och kolla om det är färdigt. Låt aldrig fisken ligga för länge , detta är en styggelse i all fiskätares ögon.
  6. Odells kalla sås:
  7. Bara att röra ihop med en gaffel eller dylikt. Alltid lika gott och enkelt. Vitlök och chili efter tycke och smak. En utmärkt sås som passar till det flesta lättare grillrätter
  8. En vanlig hederlig potatisgratäng eller bakad potatis passar utmärkt till denna fiskrätt. Givetvis funkar det med ris, pasta eller en fräsch sallad. Ta ut svängarna och kombinera med det som känns bäst.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept