Dykabborre

4

Du behöver

  • 4 hela rensade och fjällade abborrar (ca 0,5 kg st)
  • Röksalt efter smak.

Såsen:

  • 100 g brynt smör
  • 1 dl grovt hackad kapris
  • 0,5 dl hackade konserverade sardeller
  • 1 finhackad rödlök
  • 0,5 dl strimlad bladpersilja
  • 0,5 dl tort vitt vin
  • Smaksätt med malet havssalt och vitpeppar

Gör så här

  1. Dela abborren på längden och krydda med det rökta saltet.
  2. Halstra i en het torr panna till fisken får en bra färg, baka sedan fisken i ugn på 200 grader i 5 min.
  3. Såsen:
  4. Bryn smör under omrörning tills det får en nötig karaktär, tillsätt kapris, sardeller och rödlök. Låt såsen sjuda ca 5 minuter och avsluta med vin, salt, peppar och persilja.
  5. Serveras med nykokt potatis, dill, kokta rödbetor och citron toppa med en skvätt olivolja och flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept