Couscoussallad med äpplen och getost

20 min
4
Couscoussallad med äpplen och getost
Foto: Fredrik Sandin Carlson
20 min
4

Du behöver

  • 4 dl couscous
  • 4 dl vatten
  • 1 kruka basilika
  • 400 g getost
  • 1 st broccoli
  • 8 st tomater
  • 2 st bladsalladshuvuden
  • 2 st paprikor
  • 0,5 st gurka
  • 2 st äpplen
  • 3 st salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp vattnet till couscousen med lite salt och olja. Lyft av från plattan och häll ner couscousen. Sätt på ett lock och låt stå i cirka 5 minuter. Rör om så att det blir luftigt.
  2. Koka broccolin ett par minuter. Skär grönsakerna och äpplena i grova bitar. Strimla salladslöken. Bryn alltihop tillsammans med broccolin i olivolja. Tillsätt strimlad basilika och couscous och vänd sist der några finstrimlade salladsblad.
  3. Servera med getost som får smälta ner i salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept