Stekt torsk med kål, kapris och citronsmör

4

Du behöver

  • 600 g torsk
  • 1 huvud savoykål
  • 2 st äpplen
  • 400 g färskpotatis, i mindre bitar
  • 1 st rödlök
  • 2 st citroner
  • 50 g kapris
  • 150 g smör
  • 1 knippe dill
  • salt och peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär kålen i strimlor. Salta och peppra torsken. Stek i olivolja på ena sidan, därefter in i ugnen i 4 minuter på 175°, med den stekta sidan upp.
  2. Hacka rödlöken grovt. Filea citronen, dela klyftorna. Stek kålen i olivolja. Tillsätt potatis och rödlök. Grönsakerna ska inte få färg. Späd med lite vatten. Skär äpplet i mindre bitar och lägg ner i pannan. Grovhacka dillen och lägg ner även den. Salta och peppra.
  3. Fräs smöret i en kastrull. Tillsätt citronbitarna och kaprisen. Salta och peppra.
  4. Lägg den varma salladen i botten på en tallrik, fisken ovanpå och servera med citronsmöret.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept