Rostas

Rostas

Av: Mikael Håkansson

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Mickes goda rostas (rostbiff går också bra)! Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

portioner
  • ca 600 g rostas (alt rostbiff)
  • 6 klyftor vitlök
  • 2 kvistar rosmarin
  • 0,25 kruka timjan
  • malen svartpeppar
  • flingsalt
  • smör, att bryna i

Gör så här

  1. Bryn hela biten kött snabbt i smör på hög värme i en ugnsfast gjutjärnspanna (ska enbart få en tunn stekyta, ej bli genomstekt). Ta av från spisen.
  2. Krydda med malen svartpeppar och flingsalt runtom. Lägg timjan- och rosmarinkvistar på köttet tillsammans med krossade vitlöksklyftor.
  3. Sätt in i ugn på 120 grader och kör tills köttet är ca 64 grader i mitten (ca 12 min).
  4. Ta ut, lägg köttet tillsammans med kryddningen i ett paket av plastfolie och låt stå i rumstemperatur och vila.
  5. Skär upp i 1 cm tjocka skivor till serveringen (tvärs köttfibrerna).