Rödbetor med pistagenötter, getost och spickeskinka

Rödbetor med pistagenötter, getost och spickeskinka
Foto: TV4

Rödbetor med pistagenötter, getost och spickeskinka

Av: Mikael Håkansson

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

Lokalt producerade ekologiska rödbetor med hackade pistagenötter, smulad skånsk getost och Skånsk spickeskinka! Serveras på en bädd av smörkokta rödbetsblad. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

portioner
  • 4 små rödbetor med blast (ekologiska)
  • ca 100 g skånsk getost rullad i sot, alt vanlig chèvre
  • ca 8 skivor skånsk spickeskinka (tunt skuren)
  • pistagenötter, att hacka
  • honung, flytande
  • smör

Gör så här

  1. Ta av blasten på rödbetorna och spara några fina blad. Rensa rödbetorna och låt helst skalet och rötterna sitta kvar (om de inte är för ”träiga”).
  2. Koka rödbetorna al dente i saltat vatten. Blanchera rödbetsblasten i snabbt i lite saltat vatten och en klick smör.
  3. Hacka pistagenötter, rulla skinkskivorna och skär upp getosten.
  4. Dela rödbetorna på mitten och lägg upp tillsammans med övriga ingredienser.
  5. Precis innan servering ringlas lite flytande honung över getosten och spickeskinkan.